Uncategorized @fa

راهنمای انتخاب تجهیزات ایمنی برای مکانیک

تنها دانش برای پروسه کاری یک مکانیک کافی نیست. تجهیزات ایمنی از الزامات کارهای فنی و تخصصی مانند شغل مکانیکی است. در راهنمای انتخاب تجهیزات ایمنی برای مکانیک دقیقا در رابطه با همین موضوع صحبت خواهیم کرد. یک مکانیک حرفه ای باید از تجهیزات ایمنی درجه یک استفاده کند تا ریسک خطرات هر روزه محیط کارش را کاهش دهد. تجهیزات ایمنی به اندازه تجهیزات فنی این کار اهمیت دارند و بدون داشتن تجهیزات ایمنی مکانیکی مثل آن است که شما با جانتان بازی کنید. اگر قصد دارید برای محل کارتان تجهیزات ایمنی مکانیک را تهیه کنید تا انتها با ما همراه شوید.

 

لباس مکانیکی

یکی از تجهیزات ایمنی مکانیک لباس کار است که هنگام خرید آن اولین موردی که باید به آن توجه داشته باشید، جنس پارچه لباس است. جنس لباس باید طوری باشد که به همین آسانی‌ها پاره نشود و شست و شوی راحتی هم داشته باشد. علاوه بر جنس، مدل لباس هم یکی دیگر از مواردی است که در خرید لباس مکانیک بهتر است به آن توجه کنید. انواع لباس مکانیک شامل لباس کار یکسره، ست کاپشن و شلوار و لباس کار دوبنده است. این تجهیزات را معمولا با توجه به میزان فعالیت و راحتی مکانیک انتخاب می‌کنند. در انتخاب لباس کار مکانیک محدودیت خاصی وجود ندارد و بیشتر به دلیل جلوگیری از سوراخ شدن و سیاه شدن از این لباس در کارگاه‌های مکانیکی استفاده می‌شود.

مکانیک‌ها به دلیل استفاده همزمان از چندین ابزار نیاز به لباس کار جا دار دارند. این لباس‌ها باید در تعداد، سایز و مکان جیب‌ها استاندارد عمل کرده باشند تا مکانیک بتواند به راحتی ابزار را درون آن‌ها قرار بدهد.

شرایط استفاده:

  • جلوگیری از سوراخ شدن لباس‌های عادی
  • جلوگیری از سیاه شدن لباس‌های عادی
  • قرار دادن ابزار دم دستی

 

تجهیزات ایمنی مکانیک

 

دستکش مکانیکی

دستکش‌هایی که در کارگاه‌های مکانیکی استفاده می‌شود باید از جنسی باشند که دست‌های مکانیک را در برابر بریدگی، خراش و آسیب‌های ناشی از اشیاء تیز و برنده در امان نگه دارند. دستکش ضد برش یکی از تجهیزات ایمنی مکانیک است که وجود آن الزامیست. این محصولات باید با استفاده از مواد و پوشش‌های مناسب تولید شده باشند. با استفاده از این تجهیزات ایمنی، انگشتان و دستان مکانیک در برابر ریسک‌هایی از جمله جوشکاری، برش زنی، و صنعتی مربوط به خودرو حفظ می‌شود. جنس این دستکش‌ها از جنس پارچه‌های پلاستیکی، پلی استر، لاتکسی و نخ است. البته جنس داخل و خارج آن‌ها متفاوت است؛ جنس درونی دستکش مکانیکی، نخی تولید می‌شود تا دست‌های مکانیک را در برابر عرق و سوختن حفظ کند.

ویژگی:

  • ضد آب
  • ضد برش
  • مقاوم در برابر اجسام خشک و مرطوب
  • چسبندگی بالا
  • مقاوم در برابر سایش اجسام
  • دفاع در برابر خستگی دست و جراحت
  • قابلیت انعطاف بالا در برابر اجسام سخت

 

تجهیزات ایمنی مکانیک

 

کفش کار ایمنی

کفش کار ایمنی که اکثرا در تمامی شغل‌های صنعتی و کارگاه استفاده می‌شود یکی دیگر از الزامات تجهیزات ایمنی مکانیک است. هنگام کار در تعمیرگاه‌های ماشین به علت استفاده از ابزار سنگین و خطرناک از جمله مته دریل نیاز به استفاده از این کفش‌ها ضروری می‌شود. در اینچنین مواقعی ممکن است دستگاه روی پای مکانیک بیفتد و صدمات جدی به او وارد کند. همچنین وجود تجهیزات تیز و برنده در تعمیرگاه‌ها ممکن است جراحت‌های عمیقی به پای کارگر وارد کند که نیاز به استفاده از کفش کار ایمنی مکانیک را بیش از پیش ضروری کرده است.

شرایط استفاده:

  • جلوگیری از وارد شدن ضربات جدی به پا
  • جلوگیری از جراحت‌های سطحی و عمقی

 

ماسک شیمیایی

درست است که ماسک شیمیایی را در دسته تجهیزات ایمنی مکانیک قرار داده ایم اما استفاده از آن برای یک سری شرایط خاص است. ماسک‌های شیمیایی برای محافظت از دستگاه تنفسی در مقابل هوای آلوده، گازهای سمی، بخارات، ذرات سمی و عوامل بیولوژیکی به کار می‌رود. این ماسک‌ها شما را در برابر بیماری‌های پوستی و تنفسی که عامل کار با مواد خطرناک در طولانی مدت است حفظ می‌کند. اما لزوم استفاده آن در تعمیرگاه‌های خودرو در زمان کار با ابزاری مانند دریل الکترونیکی، چکش بادی و سنگ‌ فرز خود را نشان می‌دهد. انواع مدل‌های ماسک شیمیایی شامل موارد زیر است:

  • ماسک‌های تمام صورت
  • نیمه صورت
  • ماسک‌ با فیلترهای قابل‌ تعویض

یک مکانیک کار نیاز به ماسک بسیار پیچیده ای ندارد. تنها در برخی شرایط انگشت شمار با یک ماسک معمولی هم کار انجام می‌شود.

 

عینک ایمنی

یکی از تجهیزات ایمنی مکانیک که برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی به چشم در تعمیرگاه‌های خودرو نیاز است، عینک ایمنیست. یکی از رایج‌ترین آسیب‌هایی که در این محیط کاری‌ه وجود دارد، فرو رفتن تراشه‌های کوچک فلز در چشم است. این امر می‌تواند باعث آسیب‌های بسیار جدی و حتی نابینایی شود. در نتیجه استفاده از عینک ایمنی که آن را در لیست تجهیزات ایمنی مکانیک قرار داده ایم یکی از موارد ضروریست.

شرایط استفاده:

  • جلوگیری از فرو رفتن تراشه‌های کوچک فلز
  • جلوگیری از خطر ابتلا به نابینایی به دلیل وجود ذرات خطرناک محل کار

 

اهمیت رعایت نکات ایمنی در محل کار

حفاظت از ایمنی شخصی در تمامی فعالیت‌ها مخصوصا مشاغلی که با کارگاه‌ها و تعمیرگاه‌ها مرتبط است، باید در اولویت قرار بگیرد. این نکات از دیدگاه‌های مختلفی بررسی می‌شود که در این بخش به طور کامل آن‌ها را برای شما شرح خواهیم داد.

1- کاهش ریسک خطرات: بسیاری از خطراتی که جان مکانیک را در تعمیرگاه به خطر می اندازد به دلیل استفاده نکردن از تجهیزات ایمنی مکانیک است. استفاده از این تجهیزات در وقوع بسیاری از حوادث ناشی از آتش‌سوزی، برش، یا ضربه، جلوگیری می‌کند.

2- حفاظت از سلامت فردی: استفاده از تجهیزات ایمنی مکانیک، شخص را در برابر خطرات فیزیکی و شیمیایی محل کار در امان نگه می‌دارد.

3- افزایش کیفیت و بهره وری: هنگامی که از سلامت خود اطمینان کامل داشته باشید با خیال راحت‌تر به فعالیت خود در محل کار ادامه خواهید داد. در نتیجه استفاده از تجهیزات ایمنی مکانیک باعث می‌شود شخص با ایمنی بیشتر و بدون نگرانی از خطرات به وظایف خود بپردازد که سبب بالا رفتن کیفیت کار خواهد شد.

4- تضمین سلامت محیط کار: استفاده از تجهیزات ایمنی مکانیک به سلامت محیط کار شما کمک شایانی می‌کند. با رعایت نکات ایمنی محل کار نه تنها سبب حفظ سلامت فردی خود خواهید شد بلکه به سازمان‌ها در رعایت استانداردهای بهداشت و ایمنی کمک خواهید کرد که نتیجه آن یک جامعه کاری سالم‌تر خواهد بود.

5- صرفه جویی در هزینه: همیشه گفته اند پیشگری بهتر از درمان است. استفاده از تجهیزات ایمنی مکانیک همانطور که به آن اشاره شد، از شما در برابر بسیاری از حوادثی که درمان آن‌ها هزینه‌ بر تر خواهد بود محافظت می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *