ریسکهای زیادی شامل حال یک نقاش ساختمان در محل کار است. از سقوط از ارتفاع گرفته تا آسیب به ریه و دستگاه تنفسی. به همین دلیل نیاز به استفاده از تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان یک امر ضروری میباشد. این لوازم ایمنی که با عنوان تجهیزات محافظ شخصی (PPE) هم شناخته میشود به خوبی از کارگر محافظت میکند. در کنار فراهم آوردن ایمنی باید به بهبود راحتی و رفاه شخص هم اشاره داشت. در این مقاله شرایط استفاده و نکات خرید تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان را برایتان شرح خواهیم داد. تا انتها با ما همراه شوید.
سه دسته از تجهیزات اجباری PPE برای نقاش ساختمان
1- PPE کلاس I: تجهیزاتی از جمله کت، دستکش، عینک که از خطرات جزئی محافظت میکند.
2- PPE کلاس II: تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان از جمله کلاههای ایمنی و عینک نقاشی که نقاش را در برابر خطرات قابل توجه محافظت میکند.
3- PPE کلاس III: تجهیزاتی که برای محافظت در برابر خطرات جدی، غیرقابل بازگشت یا کشنده طراحی شده اند مانند ماسک تنفس، جلیقه نجات و مهار ایمنی.
دستکش های حفاظتی
گروه: PPE کلاس I
دستکشهای محافظتی یکی از تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان است که استفاده از آنها در محل کار ضروریست. این دستکشها انواع مختلفی دارند. دستکشهای یک بار مصرف، روکش دار، فومی، نایلونی، ضد برش و نیتریلی از انواع مختلف آنها میباشد. این تجهیزات ایمنی دست نقاش را در برابر اشیاء تیز، مواد شیمیایی، خطرات زیستی و سایش، سرما و گرما و همچنین آسیبهای احتمالی به خوبی محافظت میکند.
شرایط استفاده:
- ایمنی در برابر اشیاء تیز
- محافظت در برابر مواد شیمیایی
- ایمنی در برابر خطرات زیستی و سایش
- محافظت در برابر سرما و گرما
ماسک های تنفسی
گروه: PPE کلاس III
وجود ماسک تنفسی برای نقاش ساختمان از تجهیزات ایمنی بسیار ضروری این لیست است. مدلهای مختلفی از این ماسکها در بازار وجود دارد. ماسکهای با دریچه، قابل تاشو و یک بار مصرف از انواع مختلف این تجهیزات ایمنی است. ماسکهایی که برای کارهای صنعتی استفاده میشود، کارگر را از استنشاق گرد و غبار، بخارات سمی و ترکیبات آلی فرّار موجود در رنگها محافظت میکند.
شرایط استفاده:
- ایمنی در برابر استنشاق گرد و غبار محل کار
- محافظت در برابر بخارات سمی رنگها
- محافظت در برابر ترکیبات آلی فرّار موجود در رنگها
عینک محافظ
گروه: PPE کلاس II
تعدد در مدل عینکهای محافظ رنگ کارهای ساختمانی زیاد است. از انواع این تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان میتوان به عینکهای ضدبخار، ضدخش، پوشش کامل، با فریم یا بدون فریم اشاره کرد. وظیفه اصلی این لوازم، محافظت از کارگر در برابر گرد و غبار و ذرات کوچک و بهبود دید به ویژه در شرایط سخت است. یکی از اصلیترین کاربردهای این عینکها محافظت از نقاش ساختمان در برابر بخارهای شیمیایی حاصل از رنگهاست که میتواند منجر به تاری دید و سوزش چشم شود.
شرایط استفاده:
- محافظت در برابر گرد و غبار و ذرات کوچک
- بهبود دید
- بخارهای ناشی از رنگ
کلاههای ایمنی ساختمان
گروه: PPE کلاس II
رنگ کارها یا داخل یا خارج از ساختمان کار میکنند. برای رنگ کارهایی که خارج از ساختمان کار میکنند، کلاههای ایمنی نقش پر رنگتری را در لیست تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان ایفا میکند. چون در خارج ساختمان احتمال سقوط لوازم بر سر کارگر وجود دارد و منجر به حوادث سهمگینی میشود. اما نقش اصلی کلاه ایمنی برای این دسته از افراد برای جلوگیری از پاشش رنگ و بقایا بر سر و صورت کارگر است. برخی از این کلاهها اغلب دارای محافظهای اضافی برای افزایش ایمنی چشم و بند عرقگیر برای کار در هوای گرم هستند.
شرایط استفاده:
- جلوگیری از سر و صورت در برابر پاشش رنگ و بقایا
- محافظت در برابر ضربات و آسیبهای محیط ساختمانی
- افزایش ایمنی چشم (در صورت مجهز بودن کلاه به محافظ چشم)
- جلوگیری از عرق سوختگی (در صورت مجهز بودن کلاه به عرق گیر)
تجهیزات ضد سقوط
گروه: PPE کلاس III
یکی از اصلیترین تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان، تجهیزات ضد سقوط است. این لوازم به دلیل ارتباط مستقیم با جان کارگر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
لوازم ضد سقوط:
- کارابین پیچ دار
- کیسه طناب
- طناب ثابت
- کمربند موقعیت یاب
- کشنده خودکار
- تسمهها
لباس کار
گروه: PPE کلاس I
لباس کار به صورت مجموعه ای شامل لباسهای سرهمی، شلوارک، کت، شلوارک کار و تی شرت و غیره عرضه میشود. لباسهای کار سبکتر را برای تابستان انتخاب میکنند و لباسهایی که آستین و آستر ضخیم دارند را برای زمستان. این تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان از شخص در برابر کثیفی و لکههای رنگ محافظت میکند. همچنین جیبهای بزرگ این لباسها به کارگر اجازه میدهد تا لوازم جانبی دم دستش را داخل آنها قرار دهد.
کفشهای ایمنی
گروه: PPE کلاس II
این کفشها پاهای نقاش را در برابر سوراخ شدگی، بریدگی، لغزش، سقوط اجسام و پاشش رنگ حفاظت میکند. این کفشها در مدلهای کتانی ایمنی، بوتهای بلند و کوتاه و با توجه به نیاز کارگر انتخاب میشود. کف کفشهای ایمنی باید فرد را در برابر لغزش به طور کامل ایمن نگه دارد.
شرایط استفاده:
- سوراخ شدگی
- بریدگی
- لغزش
- سقوط اجسام
- پاشش رنگ
- جلوگیری از لغزش
استاندارد های تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان
تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان باید از استانداردهای زیر پیروی کند.
1- EN ISO 20345: این استاندارد برای کفشهای ایمنی به کار میرود. برخی از استانداردهای اضافی هم برای کفشهای ایمنی از جمله SRC، HRO، WRU، HI، CI و نشانههای S1، S2 و S3 وجود دارد که ضرورت خاصی ندارد.
2- EN 374, 420, 3881, 411 و 407: استانداردی برای سنجش ایمنی دستکشهای ساختمانی.
3- NF EN 397/A1 و 352: استاندارد تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان برای کلاههای ایمنی.
4- EN ISO 13688: مختص لباس کار ایمنی نقاش.
5- EN 353-1، 352-2 و 360: مختص به تجهیزات ضد سقوط.
6- EN 136، 140، 141 و 143: یکی از مهمترین استانداردهای تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان که برای ماسکهای تنفسی کاربرد دارد.
7- NF EN 166: برای عینکهای محافظ.
نتیجه گیری
همانطور که متوجه شدید تجهیزات ایمنی نقاش ساختمان شامل سه دسته اصلی میشود. کلاسهایی که برچسب ضروری را بر آنها زدیم از مهمترین تجهیزات لیست هستند که خرید آنها واجب است. اما اگر میخواهید استانداردهای محیط کار نقاش ساختمان را به صورت کامل رعایت کنید بهتر است از لوازم کلاسهای I و II هم بهره مند شوید تا اتفاق سر زده سراغ شما نیاید.